Miből lesz a cserebogár? - Játék :)

Ewa83 hívott meg erre a jó kis játékra, amit ezúton is köszönök! :) Végül is már úgyis többen hiányolták, hogy nem sok mindent lehet rólam tudni, úgyhogy lehet, hogy ideje is kicsit bemutatkoznom. :)

Singlár Zsuzsának hívnak, és amiket én fűzök, azokat alapvetően itt találjátok: http://sizsu.blogspot.com. Sajnos elég sok olyan alkotásom van, amit menet közben nem örökítettem meg, de azért majd apránként csak összegyűlik egypár nézegetnivaló. :) 

A kezdetekről. Hát... valamikor általános iskolában fűztem a szokásos kisvirágos karkötőt (RAW alapöltés, de az akkor csak kisvirágos karkötő volt :) ) meg persze az elmaradhatatlan krokodilt. :) Ezekről nincs képem, és az az igazság, hogy akkor körülbelül ennyiben ki is merült a gyöngyös karrierem. Kimaradt úgy 20 év... Mondjuk nem unatkoztam, mert közben azért kötöttem, horgoltam, hímeztem, varrtam, egyszer még csipkét is vertem... :) 

Igazából már nem tudom, hogy pontosan mikor kezdtem el újra, de arra emlékszem, hogy a Ferenc körútnál többször elmentem egy gyöngyös bolt előtt, és egyszer úgy éreztem, hogy most már itt lenne az ideje, hogy újrakezdjem. Mivel fogalmam nem volt, hogy a neten milyen kincsesbánya vár rám (az én gyöngyös világom akkor még mindig inkább a kisvirágos karkötőkből és krokodilokból állt), ezért a boltban lévő néhány könyvből merítettem ötletet, illetve lehetett komplett egységcsomagokat kapni, amiből nyilván adva volt, hogy milyen kész ékszert lehet készíteni. A legeslegelső ékszerem is így készült:



Nem egy kimondottan komplikált darab, de Anyukám a mai napig hordja. A gyöngy minőségét jól jellemzi, hogy eredetileg mohazöld volt... De végül is, a türkiz se rossz. :)

Ez pedig a második alkotásom:



Ez azért nagyon különleges, mert ez volt az első, amit teljesen egyedül találtam ki! :) A sikeren felbuzdulva össze is vásároltam egy halom kínai gyöngyöt, aminek egy jó részét nemrég odaadtam egy kolléganőmnek, akinek a kisfia (!) ki szerette volna próbálni a gyöngyfűzést (a többsége még bontatlan csomagolásban volt... vajon miért? :) )

Aztán nem sokkal ezután egy barátnőmnek köszönhetően (aki maga ugyan nem fűz, de annál lelkesebben olvas mindenféle fórumot :) ) rátaláltam az NLC gyöngyös fórumára, és mondhatom kellőképpen ledöbbentem, egyúttal egy teljesen új világ tárult ki előttem. Nagyon sokat köszönhetek az ottani lányoknak, amiért nagyon hálás vagyok nekik.

Mindent, amit tudok, az internetről, a fórumokból és a blogokból tanultam. Most pedig azt szeretném, hogy amit esetleg nekem sokáig, kerülőutakon kellett megtalálnom és megtanulnom, az Nektek már egy kicsit könnyebben menjen.

Akiknek én szeretném ezt a játékot továbbadni:


3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon örülök, hogy bekapcsolódtál te is a játékba:)Van egy-két hasonlóság a "karrierünkben", mint például a kroki és az az egységcsomagos nyaklánc nekem is megvan abban a színben!!!Én is a Ferenc körúton vettem:D Jópofa az első egyéni alkotásod is!Nagyon sok segítséget nyújtasz a kezdő és haladó gyöngyösöknek is.Csak így tovább!!

Kisnyul / Andi írta...

Én most kaptam meg ezt a JÁTÉK-ot, gondoltam, hogy tovább adom neked, de megelőztek. Jó, hogy megosztottad a blogod, most már azt is figyelemmel kísérem. A tanácsaidat, ötleteidet meg nagyon köszönöm! Nekem sokat segítettél. Én sem jutottam még el egyetlen tanfolyamra sem. A netről "képzem" magam.

Zsófy írta...

Nagyon szuper az első ékszered!!Gratulálok!!És nagyon szuper ez a blogod is!!!
Örülök hogy így beindult a játékom,nem gondoltam volna:)