VERSENY - "Maven Melds" - The Bead Mavens által kiírt új verseny kezdő tervezőknek is!!!

Az imént láttam, hogy a Bead Mavens csapat egy fantasztikus új versenyt írt ki, Maven Melds címmel.

A verseny kiírás itt található: 

Azok kedvéért, akiknek esetleg az angol nyelv gondot okoz, a kiírás lényege az alábbi.

A Maven Melds kifejezés arra utal, hogy kiválasztunk két vagy több, a Bead Mavens által készített mintaleírást, majd ezeket kombinálva létrehozunk valami egészen újat. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból alapon.

A verseny kiírói maguk is készítettek néhány példát, hogy hogyan is képzelik el ők az ilyen típusú alkotásokat. Az ezekről készült képek megtalálhatók a fent hivatkozott blog bejegyzésükben. A képek alatt azt is feltüntették, hogy az egyes alkotások alapját mely minták alkották.

Egy ilyen típusú verseny kiírásával saját bevallásuk szerint az volt a céljuk, hogy mindazokat, akik eddig csak minta alapján fűztek, rávegyék arra, hogy megtegyék az első lépéseket a saját tervezésű ékszerek felé (és véleményem szerint ehhez ragyogó eszközt találtak ki, szóval le a kalappal előttük! :) ).

A szabályok a következők:
  • Az elkészített műhöz legalább két Bead Maven mintaleírást fel kell használni... ezek lehetnek a boltjukban megvásárolható leírások, vagy bármelyik ingyenes leírás, amit a blogjukon közzétettek. Természetesen mindenkit bátorítanak arra, hogy saját tervezésű elemekkel is egészítse ki a művet, de az kikötés, hogy a kiválasztott két (vagy több) Bead Maven minta elemeit az elkészült műnek tartalmaznia kell.
  •  A kiválasztott mintaleírások származhatnak ugyanattól a Maven-től, de akár több különbözőtől is.
  • A verseny kezdete előtt vásárolt mintákat fel lehet használni.
  • Egy személy legfeljebb két művel szállhat versenybe.
 A jelentkezés menete:
  • Két jó minőségű (tiszta, éles, megfelelően megvilágított) fényképet kell küldeni, egyet a teljes műről, és egy közelit, ami lehet egy sima közeli kép, vagy kiemelheti a mű egy részletét. A képeket a BeadMavens@gmail.com címre kell küldeni.
  • A fotókhoz mellékelni kell egy rövid (legfeljebb 100 szavas) leírást a tervezési folyamatról, és hogy a kiválasztott minták hogyan inspirálták a jelentkezőt.
  • A jelentkezést keleti parti idő szerint 2011. október 15. éjfélig kell leadni (ha nem bénáztam el semmit a konverziónál, akkor ez azt jelenti, hogy nálunk 2011. október 16. reggel 7:00 a határidő, de én inkább azt javaslom, hogy ennyire senki ne centizze ki...)
  •  Az e-mailben fel kell tüntetni a saját e-mail címet, a mű nevét, és a pályázó teljes nevét!
A beérkezett művek elbírálása:
  • A beérkezett alkotások elbírálásánál olyan szempontokat fognak figyelembe venni, mint a kiválasztott minták összeegyeztethetősége, technikai készségek, színharmónia, és a mű összhatása.
  • A Bead Mavens tagjai természetesen nem érhetnek el helyezést ebben a versenyben, és semmilyen díjat sem kaphatnak (ez lényegében a kiírókra magukra vonatkozik)
  •  Három győztest és egy "figyelemreméltó" (vagy valami hasonlónak fordítható :) ) minősítést fognak kiosztani.
A szponzorokat és a nyereményeket még nem publikálták.
FONTOS! Mivel szerintem rengeteg fantasztikus gyöngyös van Köztetek, ezért szeretném, ha a nyelvi vagy technikai akadályok senkit nem tartanának vissza a versenyzéstől!

Ezért felajánlom, hogy ha valakinek a max. 100 szavas angol nyelvű leírás esetleg gondot okoz, nagyon szívesen lefordítom, amit magyarul kitalál + szívesen írok egy angol nyelvű kísérő levelet is hozzá! Ez nem lehet akadály!

Illetve - bár nem vagyok profi fotós - ha valaki nagyon nem boldogul a jó minőségű kép összehozásával, abban is szívesen segítek, ahogy csak tudok (kép feljavítás, segítség a beállításban, stb.).


A felhasználható ingyenes minták itt találhatók (egyébként ezeket a minta adatbázisban is összegyűjtöttem):
http://beadmavens.blogspot.com

A Bead Mavens fizetős mintái:
Mikki Ferrugiaro
NEDBeads
JewelryTales (Cynthia Newcomer Daniel)
DreamWeavers Studio (Heather Collin)
The Peregrine Beader (Callie Mitchell)

Megjegyzés: többen közülük ugyanazokat a mintákat felhasználási mód szerint más áron adják! Personal Use = személyes használatra (saját vagy ajándék ékszer készítéséhez), Commercial Use = értékesítésre készített ékszerekhez.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Woww!Nagyon kedves tőled, hogy felhívtad erre a figyelmemet és talán mások nevében is mondhatom.Igazán segítőkész vagy, én már csak tudom:))Bele is kukkantok azokba a mintákba, hátha valamelyik inspirál majd valami szépség elkészítésére.Köszi!!!!Éva

Erika írta...

Köszönjük szépen, hogy felhívtad a figyelmet erre a kihívásra! Szuper csaj vagy, örök hála a sok-sok önzetlen segítségedért!!:)

Sue N. írta...

Nagyon szívesen! :)

Assza írta...

Legfeljebb kettőt lehet beküldeni :-(((
Már nézem is a mintákat... :-DDD

Sue N. írta...

A kis telhetetlen... :DDD

Assza írta...

Képzeld, az egyik mindjárt kész... csak elfogyott az egyik gyöngyöm :-I