Peyote - Kiegészítés - Páratlan peyote alternatív fordulási technikák

Az index.hu gyöngyfűzés fórumán LRJudit hívta fel a figyelmemet rá, hogy van egy alternatív fordulási technika is páratlan peyote esetén, ami talán (na, jó... biztosan :) ) kevésbé nyakatekert, mint amit én használok. Ezúton is ezer köszönet Neki!

Kicsit utánanéztem, és összességében két alternatív fordulási technikát találtam, amit még gyakran használnak gyöngyös körökben.

Az egyik egyfajta square stitch - peyote kombináció, és az alábbiak szerint néz ki:A másik (ez az, amit Judit is ajánlott) úgy működik, hogy a sort simán végigfűzzük, majd az előző sorban a munka oldalán futó szál alá hurkoljuk a szálat, ez rögzíti fixen, és simán indulhatunk visszafelé a gyöngyökön. Ez egyedül az első sornál problémás kicsit, mivel ott még nincsenek korábbi sorok, amikhez a szálat rögzíthetnénk. Ebben az esetben egyszerűen össze kell csomózni az aktív szálat a munka elején ráhagyott szálvéggel. Ez kellőképpen rögzíteni fogja a forduláshoz, a későbbi soroknál pedig mehet a fordulás a korábban leírtak szerint.

Rajzos változatban tehát az első sor így néz ki:


A további sorok pedig így:


Még egyszer köszönet Juditnak a segítségéért (szerintem sokan fellélegeznek majd a fentieket olvasva... :) )!


Nincsenek megjegyzések: